fredag 18 juni 2010

46. Port Jackson haj

Det regnade idag. Men det var okej, för jag kunde gömma mej hos dej. Där var det varmt och tryggt, och luktade gott och fanns en fin mage som var din. Rufsiga i håret och svettiga i nackarna och med fåniga leenden satt vi utomhus under tak och tittade på regnet och rökte. Det blixtade och åskade också, hela paketet, och när vi satt där saknade jag dej lite för du var ju en hel meter bort. Herregud, vad ska det bli av mej.

tisdag 15 juni 2010

45. Kortnosig såghaj

Igår var en sådan dag du inte kunde låta bli att le mot främlingarna på tunnelbanan. Igår var en sådan dag du inte kunde låta bli att förundras över hur främlingarna kunde låta bli att le mot dej.

fredag 11 juni 2010

44. Bahamisk såghaj

Mina ord är födda ur uttråkan. Livet snurrar så snabbt, när jag inte är hos mormor. Klockan är elva och alla har gått och lagt sej utom jag. Det är nästan så att jag hör avlägsna ropen från stockholmsnatten hela vägen hit. Sopranos på tvåan kan inte överrösta. Jag har tur att det är sopranos på tvåan för här finns bara ettan och tvåan.
Jag vågar inte gå på toa för min morbrors dator stängs av om man inte är aktiv vid den. Så jag håller mej aktiv, skriver på min lilla blogg. Hej blöggissen, jag har saknat dej min lilla bäbis. Det har hänt så galet mycketmycketmycket. Jag har ingen aning. Men när var senast jag hade det?

Sommaren hitils har varit 1 dag lång. Den dagen var regnig, men jag hann träffa en idol. Som jag skänkte mina sista ciggaretter till, och kände mej mycket uppskattad. Resten av sommaren kommer inte vara seg, sömnig, eller regning. Jag kommer vara brun och smal och rolig och snygg i håret. Och gå hand i hand med honom, och hämta Olivia efter hennes jobb och låta henne bjuda mej på öl för hennes nyförtjänta pengar. Och träffa Bea, Victor, Klara, och Oscar som inte kan smitta mej eftesom jag är immun mot körtelfeber, och Maria, som ska hjälpa mej fixa fler skrapsår, och min flock, och Nora och vara svart och svår och säga härreguuud ofta. Och ta med mina flickor ut i skärgården. Och gå långa backiga svettiga promenader med Linn i italen. Och krama sönder Julia när hon äntligen kommer hem från tre veckors arbete. Och låta henne bjuda mej på öl i solen för hennes nyförtjänta pengar. Och inte behöva några egna pengar, för jag kommer inte ha några.

fredag 4 juni 2010

43. Kortstjärtig amhaj

Lou Reed har ingen aning. Igår var en perfect day.

Kan man skriva fint och vackert och djupt när man är lycklig?

Ja.

Som när jag skrev detdär om raggsockor i sneakers. Jag är så otroligt stolt över det lilla inlägget, ska ni veta. Någon dag ska jag försöka överträffa det. Men det är inte lätt såklart. Det är inte mycket att göra mer än att vänta på orden. När dom kommer kanske det handlar om att råka ställa klockan för tidigt så att man kan stå och dansa i underkläder i en hel timme.
Och om mina kamrater. För jag LOVAR, verkligen svär på min mammas grav, att de är de mest förträffliga människorna i hela staden, men det har jag väl redan sagt.

En spellista som heter NI ÄR KUNGAR NU och en som handlar om slomowalken i wesandersonfilmerna.

onsdag 2 juni 2010

42. Stjärnprickig glatthaj

Mina kamrater klagar när jag inte skriver ofta. M'key.
Idag har jag fått skrapsår. Det svider men gav mej adrealin och...och lycka. Eller jag menar, solen, dej hjälpte väl också och kompisarna, dom där som klagade. Och dom som var tretton och riktigt badass på brädorna. Jag slideade idag. Har skrapat upp huden men det är okej. Alla som satt där med dyra brädor med perfekta truckar tyckte jag var cool som kom med min som knappt håller ihop i sömmarna. Och det var så varmt! Jag är helt trött i ansiktet som har fått så mycket sol sol sol tack tack tack tack tack.